maanantai 10. huhtikuuta 2017

Top 10: Tärkeimmät pelit minulle


Teksti: Samuli Leppälä

Minulle tärkeimpien pelien valitseminen ei ole helppo tehtävä. Millä kriteereillä pelit valitsen? Onko tärkeintä tekninen toimivuus, hyvä juoni vai nostalginen arvon?

Päätin lähteä liikkeelle fiiliksestä. Nämä ovat ne pelit joista minulle tulee kaikkein hykerryttävin olo ja niihin liittyy tärkeitä muistoja. Kyseessä ei siis missään nimessä ole "Top 10 parasta peliä," vaan nyt suuri arvo on pelien sisältämällä nostalgian määrällä. Aika on varmasti kullannut muistoja.

Sääntönä on yksi peli per. pelisarja. 


10. Dota 2
Tämä huume pelien joukossa oli pakko laittaa tälle listalle.  Mitään muuta virtuaalista viihdykettä en ole pelannut näin paljon ja näin vihaisesti. Itsessään suunnattoman monimuotoisen ja sisältörikkaan pelin kuitenkin pilaa kammottava yhteisö. Suolaa. Niin paljon suolaa.


9. 5 Days a Stranger  
Yhden miehen peliprojekti, joka on myös poikinut useita jatko-osia. Parasta point-and-click kauhua mitä olen lapsosena pelannut.8. Medieval II Total War 
Minulla on aina ollut pakkomielle maailmanvaltauksesta. Medieval II tarjoaa erinomaisen ja strategisen sotasimulaation synkimmän keskiajan melskeessä. 

7. Kingdom Hearts 
Mitä tähän voi sanoa. Ensimmäinen PS2 peli jonka pelasin läpi. Vaikka moni varmaan sanookin: "KH2 on parempi sinä tietämätön," on minulle aina ollut tämä ensimmäinen osa kaikkein tärkein. 

6. Pokemon Yellow 
Pokemon Yellow ei ole millään mittarilla sarjansa paras peli. Uudemmat taskumonsterien seikkailut ovat sisällöltään ja mekaniikaltaan syvempiä, mutta Yellow oli minulle uskomaton kokemus. Se oli käytännössä ainoa peli mitä vanhalla GameBoyllani pelasin. Harmillisesti pelin ikäloppu patteri on ehtyessään kadottanut 100.lvl Charizardini.  

5. Fire Emblem: Awakening 
Ensimmäinen ja ainoa Fire Emblem kokemukseni. Hiottu ja syvä kokemus, jossa pelaaja painii kokoaikaisen uhan tunteen vallassa, sillä kuolleet hahmot pysyvät kuolleena.  Tämä on myös yksi ensimmäisistä omistamistani 3DS peleistä.

4. Tales from the Borderlands
Tarina. Hahmot. Huumori. Vaikka moni ei pidä Telltale Gamesin pelejä edes varsinaisina peleinä, on minusta vain hienoa miten jotkut uskaltavat koetella pelaamisen rajoja.


   


3. Mass Effect 2
Timanttinen kokemus kaikilla saroilla. Hyvin rytmitetty peli loistavassa maailmassa ja loistavien hahmojen saattamana. Harvaa peliä olen pelannut niin intensiivisesti kuin Mass Effect kakkosta. Pelin loppu on myös itsessään uskomaton elämys.


   2. Metall Gear 4: Guns of the Patriots
Nyt varmasti moni suuttuu. Vaikka rakastan täydestä sydämmestäni Snake Eatteria, rakastan vielä enemmän Guns of the Patriotsia. Se on överi juuri sillä tavalla kuin MGS pelien kuuluukin olla ja se solmii eeppisen tarinan eeppisellä tavalla yhteen. "BROTHEEEEEEEEEEER! It's been too long!" 

Peliin liittyy myös muitakin hyviä muistoja. Pelasin Guns of Patriotsin ensimmäistä kertaa läpi serkkuni kanssa joulun aikaan. Hän oli saanut pelin lahjaksi, emmekä malttaneet lopettaa pelaamista ennen kuin koko peli oli pelattu läpi. 

1. Final Fantasy IX
On vain yksi peli joka saa jo pelkillä musiikeillaan kylmät väreet aikaiseksi. Olin noin 10 vuotias kun pelasin FF IX:n läpi, enkä varmastikkaan ymmärtänyt kuin puolen kaikesta mitä oli meneillään. Tästä huolimatta pelin maailma onnistui lumoamaan kutkuttavalla tarinalla ja tunnelmallaan. Kun en pelannut FF IX:ää olin pihalla leikkimässä sen hahmoja kavereiden kanssa. Tämä peli on lapsuuteni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti