tiistai 18. huhtikuuta 2017

Kasvavia kilppareita ja kimaltavia maita - Magic Open House -tapahtuma Fantasiapeleissä

Minun oli tarkoitus matkustaa pääsiäiseksi Oulusta Sieviin jo perjantaina, mutta eihän niin sitten kuitenkaan käynyt. Huomasin nimittäin Fantasiapelien sivuilla mainoksen aloittelijoille suunnatusta Magic the Gathering -tapahtumasta. Siellä pelattaisiin esittelypelejä, saataisiin ilmaisia tutustumispakkoja ja pidettäisiin jopa vasta-alkajille suunnattu turnaus. Kuten tästä voi päätellä, tapahtuma oli suunnattu erityisesti aloitteleville pelaajille, varsinkin ensikertalaisille. Joka tapauksessa se,  mikä kiinnosti minua kaikkein eniten, oli promokortti. Kaikille osallistujille nimittäin luvattiin palkinnoksi kimmeltelevä, kokokuvallinen foili ländi eli maakortti. Juuri se oli jotain, jota en voinut vastustaa. Ei, en sitten millään. Ihana, loistava foil full art basic land -kortti tulossa olevasta Amonkhet-setistä.

Valopallopakka kotikokeilussa

Turnauksen oli ilmoituksen mukaan tarkoitus kuulua standard-formaattiin, jossa korttien on siis oltava kolmesta uusimmasta blokista*. Kaikki paremmat pakkani ovat korteiltaan sellaiseen liian vanhoja (suurelta osin ne ovat Dragons of Tarkiria), mutta viimeisimmät dekki-kyhäelmäni on koottu Kaladesh -setin korteista. Siispä ne ovat standardi-kelpoisia. Tästä innostuneena testailin uusia pakkojani sekä erään kaverini että veljeni Samulin kanssa. Parhaiten tuntui toimivan sini-vihreä, energy countereihin pohjautuva pakka. Lähes kaikki pakan otukset siis tuovat mukanaan taistelukentälle mainittuja energy countereita (tai “valopalloja” kuten itse niitä hellästi kutsun). Niitä ne sitten käyttävät kasvaakseen ja tullakseen vahvemmiksi. Esimerkiksi suosikkini, yhden manan maksava kilpikonna, tuo mukanaan kentälle kaksi valopalloa. Aina kun se hyökkää, voi sille niin ikään kahdella valopallolla ostaa yhden sen voimaa ja kestävyyttä kasvattavan +1/+1-counterin. Niin pitkään kuin valopalloja saa jostakin, voi kilpikonnaa siis boostata vaikka joka vuorolla. Yhdessä koepelissä tämä söpö, 0/3-voimalla ja kestävyydellä aloittanut kilppari kasvoi lopulta 9/12-lukemat saavaksi mörssäriksi. Silloin sen sieti kyllä olla ylpeä itsestään.  

Seitsemällä 1/1-counterilla varustettu kilppari lepää

Lyömätön yhdistelmä

Toiseksi näppärimmin tuntui pelaavan punavalkoinen artifakti -pakka, jonka ideana on lähinnä kasvattaa määrää laadun sijaan. Siinä kentälle saa paljon pikkiriikkisiä artifakti-olentoja, lähinnä erilaisilla loitsuilla ja olentojen kyvyillä kutsuttavia servoja. Lopulta niiden on tarkoitus voittaa silkalla määrällisellä ylivoimalla. Toki pakassa on myös joitain niitä boostaavia olentoja ja loitsuja, mutta suurin idea on silti nimenomaan pikkuotusten määrän kasvattamisessa. Kyseinen servopakka - kuten valopallopakkakaan - ei ollut kovin viimeistelty tai hiottu, mutta ajattelin, ettei sillä ole aloittelijatapahtumassa niin paljon väliä. 
 
Esimerkkejä servopakan korteista

Niinpä lykkäsin koirani ja rinkkani matkustamaan lomalle edeltä autokyydillä ja jäin itse Ouluun. Lauantaiaamuna lähdin innosta puhkuen bussilla kohti Fantasiapelejä repussani kaikki välttämättömän hyödyllinen, mikä tässä tapauksessa merkitsee osallistuvien dekkien lisäksi purkitettua pelimattoa, noppapussukkaa, kuulokkeilla varustettua Ipodia ja teen täyttämää termosmukia. Käytyäni rautatieasemalla varmistamassa juna-aikataulut, puikkasin kadun ylitse suoraan Fantasiapeleihin.
 
Seikkailijan selviytymispakkaus

Varsin nopeasti kävi ilmi, ettei turnaukseen ollut riittävästi osaanottajia. Se oli vähän harmi, sillä olin koettanut henkisesti valmistautua moiseen pelottavaan suoritukseen ja tunsin itseni aika rohkeaksikin. Sitten taas toisaalta turnauksen puutetta ei ehtinyt juuri harmitella, sillä peliseuraa riitti. Kellarissa kyllä lätkittiin vain comanderia, johon minulla ei ollut pakkaa, mutta se ei ollut ongelma. Yläkerrassa nimittäin oli ensikertalaisia, jotka pelasivat tutustumispakoillaan. Kun tutustumispelit oli pelattu, minua pyydettiin mukaan. Ajatuksena se oli aavistuksen epäreilu - ainakin kuvittelin omia pakkojani demodekkejä hieman paremmiksi, vaikka ne olivatkin aika kiireessä kyhättyjä. Olipa oletukseni totta tai ei, hävisin sini-vihreällä valopallopakallani kaksi ottelua peräjälkeen ja kolmannenkin voitin niin niukinnaukin, että pelasin puolet pelistä vain kolmella elämällä. 

Servojen suuri hetki Fantasiapeleissä

Lohdullisesti pikkiriikkiset artifaktini pärjäsivät vähän kilpikonnaa ja kumppaneita paremmin, sillä ne voittivat kaksi peliä, joista toisen tosin hiuksenhienosti. Ylipäänsä suurin osa pelaamistani eristä oli todella tasaväkisiä ja jännittäviä. Aluksi oli voitolla toinen, sitten toinen, ja odottamattomat käänteet seurasivat toisiaan. Luulen, että minun lisäkseni useimmilla uusilla pelaajillakin oli hauskaa. Ainakin minua kiiteltiin peliseurasta kovasti ja tunnelma oli koko ajan korkealla. Kun comander-erä alakerrassa loppui, liittyi seuraamme myös lisää enemmän pelannutta väkeä. Jotain kertonee jo se, että pelasimme niin pitkään kuin liike oli auki, ja keräsimme kamamme häthätää vasta viime minuuteilla. : D

Esimakua Amonkhetin olennoista

Tutustumispakkojen myötä pääsin näkemään myös joitain tulossa olevan, Egypti-teemaisen Amonkhet-setin kortteja. Koska ne olivat ilmaisissa tutustumispakoissa, ei niissä tietenkään ollut mitään hurjan ihmeellistä, mutta ihan kiinnostavia kortteja silti. Erityisesti pari kaunista ländiä sykähdytti minua kovasti, samoin yksi oikein viehättävä lohikäärme, joka antoi pelissä turpaan kilppareilleni ja sarvikuonoilleni. Amonkhet-setin ennakkojulkaisuun liittyvät tapahtumat ovat muuten ainakin Oulussa 22.-23.4.17, siis ihan kohta. Jännittää jo nyt, koska olin vähän hullu ja ilmoittauduin mukaan itsekin.

Amonkhetin ländejä

Kaikinpuolin riemastuttavan päivän kruunuksi sain myös sen haaveilemani Amonkhetin promokortin - siis sen ihanan, kiltävän ja kimmeltelevän foil full art basic landin. Sain jopa valita värin, joten päädyin hetken empimisen jälkeen valkoiseen eli tasankomaahan (engl. plains). Ihastuksesta melkein mykkänä otin yhdeltä servo-paralta suojan, jossa uusi ländini sai matkustaa kotiin. Siellä vaihdoin sen suosikkipakkaani Violettiin, ja servo sai suojansa takaisin. Lisäksi sain mukaani tapahtumasta muutaman kolmenkymmenen kortin tutustumispakan, jotka oli tapahtumassa avattu, mutta joita avaaja ei ollut halunnut itselleen. Ne saattavat jatkaa matkaansa lahjoina, mutta muutaman nätin pyramidiländin kyllä pidän. : )

Foil full art basic land

*Lisätietoja standardista formaattina löytyy esim. täältä: http://magic.wizards.com/en/content/standard-formats-magic-gathering

Teksti: Emilia Leppälä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti